Perinteinen messari oli ja meni ja näin meillä meni:

11.12.2010 Helsinki Winner 2010
Tuomari: Benjamin Sanchez Garcia ES

"Very good dog. Very good expression. Nice head, but I would like it heavier. Excellent neck and topline. Very good angulation in front and behind. Would like a longer arm and better coat quality and I would like better movements."

Tulos: AVK2 EH

Lauantaina ei sporttimallilla tehnyt mitään ja saimme tyytyä punaiseen nauhaan. Vähän katkeraksi jäin, koska muut luokassamme saivat esitellä liikkeet sekä edestakas että ympäri, mutta me saimme näyttää vain edestakas ja Romeon välillä kauhova ja leveä etuaskel oli ainoa, joka jäi tuomarin mieleen... Höh. Noh, positiivista oli se, että linja hällä oli kuitenkin suht selkeä, joten emme jääneet itkemään päivän tulosta.

12.12.2010 Voittaja 2010
Tuomari: Nicasio Deocon Bononat ES

"Muy buen perro, en su conjunto armonico y muy equilibrado. Estupenda cabeza, buen pecho, con angulaciones muy definidas y equilibradas anteriores y posteriores. Y un movimiento libre y muy fluido."

Käännöspalvelusta kerrottiin seuraavaa: Erittäin hyvä kokonaisuus, harmoninen ja hyvin tasapainoinen. Upea pää. Hyvä rinta. Kulmaukset hyvin erottuvat ja tasapainoiset sekä edessä että takana. Liikkeet vapaat ja erittäin sujuvat.

Tulos: AVK1 ERI PU3 SERT FI MVA

Yön aikana oli poijan liikkeetkin parantuneet ja tyypiltään koira enemmän tuomarin mieleen ja sunnuntaina saavutettiinkin se mitä vielä tälle vuodelle haluttiin eli valiotitteli. :oD Tuomari kävi pitkään (ainakin itsestä tuntui todella pitkältä...) Romeota läpi yksilöarvostelussa ja selitti kovasti harjoitusarvostelijalle, miten Romeon pään mittasuhteet ovat ihan täydelliset, kun mittaa tuosta kolmella sormella ja tuosta kolmella sormella ja kiskoo korvia tuohon kohtaan. Oli kyllä ihan mielenkiintoista kuunnella. :o) Myös kulmauksia mittaili edestä ja takaa ja kertoi, että ovat hyvin tasapainossa ja hyvässä suhteessa toisiinsa nähden.

Ihanaa, että porukan lyhyimmällä turkilla saatiin poika valioksi; ei koiraa karvoihin katsomista! :o)