Hiljaista on ollut. Normiarkea vietetty; ulkoiltu ihan älyttömästi, kun säät ovat suosineet ja tokoa treenailtu. Agility on ollut tauolla, kun Ojankoon ei vielä pääse ja kallis halli ei ole houkutellut...

Tajusin, että Romeon tokokokeeseen on enää kuukauden verran ja otettiin tehotreenailut peliin. Kyllä, olemme olleet laiskoja treenaamisen suhteen. :o(  Kalenterissa on nyt joka toinen päivä erinäköinen treeniohjelma. Suunnittelin kaikki treenit noin 30 minuutin mittaisiksi niin ei haittaa, vaikka ottaisi jopa joka päivä jotain.

Mukava kun nyt saimme viimeksi myös seuraa Piasta ja nahkacollie Mollysta. Täytyy treenata näin useammin! On se vaan ihan eri kun toinen käskyttää liikket ja katsoo miten itse tekee ja miten koira tekee. Romeo on kyllä jo ihan taitava alokasluokan liikkeiden kanssa; vain seuraamisessa liikkeestä pysähtymiset ovat vieläkin vähän ongelmallisia... Olen liikaa palkannut sitä vasemmasta kädestä pysähdyksessä ja nyt kun palkka jää pois, se jää istumaan käteni taakse eli n. 10-15 cm liian taakse oikeasta paikasta. Huoh. Juuri kun olin saanut sen hoksaamaan kunnolla koko istumisen pysähdyttäessä. Nyt siis aloitimme palkkaamisen oikeasta kädestä ja toivotaan ettei tämä taas johda vinoon istumiseen. On se vaikeeta.

Muuten edistys on hyvää. Liikkestä seisominenkin luonnistuu kun sanon käskyn oikealla äänenpainolla. Pia huomautti hyvin, että kun sanon käskyn liian "tehokkaasti", Romeo jää joko istumaan tai menee maate. Kun vähän pehmensin äänensävyä, se jäi hyvin seisomaan. Täytyy kokeessakin muistaa... :o) Sana "Seis!" on vaan hyvin helppo sanoa "kovaan ääneen"....

Paikallaolot kivoja, sekä kaverin kanssa että yksin. Pysyi hyvin vaikka Molly leikki pallolla vieressä yms. Vielä pitäisi saada treeniä siihen, että oikeasti vierestä joku lähtee... Romeon kanssa se on kyllä hassua, että vaikka se liikkeiden välissä ja muuten vaan olemisessa saattaa piipata, niin kun liikettä tehdään, se on hipihiljaa. Sehän olisi voinut keksiä paikallaolossa tai luoksetulossa odottaessaan tämän kivan tavan. Mutta ei *kop kop* ole vielä keksinyt. :o)

Pitäisi ottaa nyt joku kerta kamera mukaan, että saisi vähän kuviakin tekemisestä. Muistuta mua Pia! :o)