Edellisen kirjoituksen perusteella voisi kuvitella, että nyt siltä lähtee pallit, mutta ei. Rambon niskasta löytyi pari päivää sitten patti. Luulin ensin rapsutuslöydökseni olevan punkki, mutta lähempi tutkiskelu osoitti sen vääräksi. Niskasta löytyi pikkurillinpään kokoinen, syylän näköinen patti. Ja koska Rambo on pian jäämässä etelän reissuni ajaksi mökille vanhempieni hoitoon, kävimme näyttämässä sitä tänään eläinlääkärille.

Diagnoosi oli ihokasvain, histiosytooma. Hyvänlaatuinen sellainen. Tyypillistä kuulemma nuorilla koirilla. Ja siksi olemme siis perjantaina palaamassa lääkäriin, tällä kertaa veitsen alle. Helppo operaatio kuulemma, kun se todella on vaan ihon pinnalle eikä lääkärin tunnustelun mukaan jatku syvemmälle ihoon. Lähettävät sen kuitenkin myöhemmin tutkittavaksi, kuten tapana on.

Että kaikkea sitä. Onpa ikävää perjantaina jättää nukutettu koiruus yksin klinikalle... Mitä siinä parin tunnin operaation ja heräämisen aikana voi tehdä. Ahdistus. Ja kiva jättää se melko pian operaation jälkeen hoitoon. Onneksi äidilläni on kokemusta edesmenneen kanimme jos jonkinnäköisten haavojen ja paiseiden hoidosta ja terveysalan ihmisenä osaa myös katsoa, että lähtee paranemaan hyvin.

Mutta silti harmittaa... Nyyh.