Viime päivityksestä on ehtinyt vierähtää vähän aikaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :o)

Olimme siis hyvän ystäväni Saaran ja partacollie Kodan kanssa reissussa Jyväskylässä 16.-18.11 ja käytiin samalla katsastamassa Jyväskylän KV näyttely. Reissu alkoi perjantaina 16.11 puolen päivän aikaan kolmen tunnin junamatkalla. Juna-asemalla ehdittiin istua odottamassa noin vartin verran ja sinä aikana Rambosta kävi kyselemässä neljä ihmistä... Tiedän, se on vaan niiiiiin ihana!

"Joko mentäis....?"

Junamatka meni kivasti kun vihdoin sinne päästiin... Saatiin nimittäin vähän juosta kun oltiin väärässä päässä laituria. Ja kahden koiran, kahden häkin ja kassien saaminen junaan äkkiä ei ollut mikään helppo homma. Mutta ehdittiin ja hetken huilauksen jälkeen koottiin toinen häkeistä ja pojat sinne, ah tätä rauhaa.

Ai kellä on paljon tavaraa....

Hyvin mahtui kaksikko saman katon alle... Lepäiltiinkin pää toisen päällä.

Hotellimme oli onneksi vain 50 metrin päässä juna-asemalta. Meillä oli ihan perussiisti kolmen hengen huone, jotta tilaa oli vähän enemmän. Sisustus oli viime vuosisadalta, mutta henkilökuntahintaan ja koirien kanssa ei voinut olettaakaan kovin luksusta... :o)

Pojilla oli ainakin heti hauskaa!

Perjantaina käytiin vain illalla syömässä ja lepäiltiin. Koda valmistautui lauantain koitokseensa. Ja hyvin se valmistautuikin. Tuloksena H ja esiintyi kyllä upeasti kun sai oikein yksin omakseen koko kehän. Toiset koirat kun vähän heikentää tuota lavasäteilyä. Eli hienosti meni!

Näyttelyn jälkeen kävimme koirien kanssa tuulettumassa paikallisessa koirapuistossa. Pikkasen olikin pojissa virtaa, että ihan hyvä vaan kun pääsivät juoksemaan.

Katsokaas noita siipiä!

"Hei, minä olen Rambo, 10 kuukauden ikäinen espanjanvesikoira tuolta Helsingistä. Harrastan...."

Oi voi, tassu täynnä lunta...

Mitäs me komiat poijjaat, turvat täynnä hiekkaa ja lunta...

Pikku orava oikein...

Aina ei kamera ihan kerinnyt tilanteeseen...

Yli tunnin ulkoilureissun jälkeen maittoi koirille herkut ja uni hotellihuoneessa ja ihmisväkeä kutsui sauna. Saunan jälkeen syömään ja koirien pissatus tämän jälkeen. Yritys oli käydä tutustumassa Jyväskylän yöelämään, mutta huonon paikan valinnan takia olimme jo puoli yhden aikaan takaisin hotellilla. Vielä pikapissatus koirille ja Rambon valmistaminen henkisesti ja fyysisesti sunnuntain koitokseen.

Oli vähän haasteellinen päivä kun meillä oli junaliput klo. 14.30 junaan ja perrojen arvostelu alkoi vähän myöhässä klo. 13 aikaan, mutta hyvällä suunnittelulla meille jäi vielä hetken verran odotteluaikaakin ennen junan lähtöä. Tavarat kun oli valmiiksi pakattuna, tarvitsi vain hakea hotellilta.

Kehä meni tosi kivasti. Jännitin kerrankin vain minimaalisesti ja heti kehään päästyä helpotti se viimeinenkin jännitys. Ehkä siksi Rambokin käyttäytyi niin hyvin... Hampaat sai näyttää tuomarille itse ja tutkiminenkin meni yllättävän hyvin. Jossain vaiheessa Rambo hieman murahti, mutta tuomari ei tainnut sitä kuulla... Tällä kertaa ei tarvinnut siis hikihatussa pitää kiinni koirasta vaan muodollinen ote riitti. Juoksemiset meni kivasti ja paikallaankin seistiin. Jes!

Mitäs ihmettä minä oikein puuhaan... (Kuva: Saara Kauppinen)

Asennossa vielä vähän hiomisen varaa, mutta kyllä se minun silmääni jo aika hyvältä näyttää. Joskin hieman tasapaksun oloinen tuo keskikroppa... :o) (Kuvat: Saara Kauppinen)

Luokassamme oli neljä koiraa, joista yksi sai EVA:n ja loput saimme EH:t. Sijoituimme loppujen lopuksi toiseksi, mikä oli erittäin kiva juttu! Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.

Reissusta iso kiitos mukaville seuralaisille eli Saaralle ja Kodalle ja messarissa jälleen tavataan!