7.6 suuntasimme aamulla auton nokan kohti Toijalaa. Ohjelmassa oli ryhmänäyttely. Paikka oli ihana pölisevä hiekkakenttä, mutta tilaa oli runsaasti, koska koiria oli melkoisen vähän. Häkille löytyi mukava paikka metsän reunasta varjosta. Ja omistajalle löytyi näyttelytuolille paikka auringosta; harmi kun ei tullut aurinkorasvaa mukaan, paloihan siinä, mutta nyt jo alkaa muuttua väri punaisesta ruskeaksi. :o)

Perroja oli paikalla seitsemän. Kauhukseni/ilokseni huomasin, että uroksia oli vain yksi; meidän Rambo. Paniikki! Pienet paineet onnistua, koska mahdollisuus oli saavuttaa sellaista, mitä en oikein ole ikinä ajatellut meidän välttämättä saavuttavan. Ja vielä kun tuomari sattui olemaan aikas kookas mies, en uskonut mahdollisuuksiin kovin pajon. Mutta rennolla asenteella mentiin kehään; tuli mitä tuli, otetaan se vastaan. Tuomari lähestyi tietty ihan suoraan päältä, mutta hitsiläinen Rambo seisoi hienosti!! Huomasin kyllä miten se jännittyi, mutta seisoi kuin seisoikin kiltisti. Ja tämä tuomari tutki oikeasti tarkkaan ja pitkään. Kokeili ja puristeli ja siveli. Mielettömän hyvä fiilis tuli tuosta. Vielä kun liikkuminen ja seisominen sujuivat, oli koiraa tuomarille seisottaessa älyttömän hyvä olo.

Tuomari saneli pitkää arvostelua ja lopuksi sanoi: "Excellent." Hymy levisi korviin...

JUK1 ERI, PU1, SERT

Jihaa! Jo tuo ERI sai niin hyvälle tuulelle; kaikki muut olivat vain plussaa. ROP-kehässä Rambon huomio kiinnittyi kovasti narttuun, mutta jaksoi se vielä vetää hienosti. Loppuseisotuksessa keskustelu tuomarin kanssa meni suurin piirtein näin:

- Which one would you pick? *Tuomari tuli meidän luokse ruusukkeet ojossa.*

- Well I would prefer this one. *Osoitan ROP-ruusuketta.*

- Well ok, here you go. Congratulations! *Ojentaa ROP-ruusukkeen meille.*

- Thank you!

Ja onnittelut VSP:lle, josta muuten tuli sinä päivänä FIN MVA Zorrazo Beatriz (+ muutama muu titteli entuudestaan)!

Tuomarin ei niin koiraystävällinen -lähestyminen, mutta huomaa mikä asento Rambolla; "minä tattina tässä tönötän"! :o)

Ryhmäkehässä emme enää voittaneetkaan mitään, mutta yksi kiva kokemus jälleen plakkarissa. Lisäksi Rambolla saattaisi olla mahdollisuus päästä jatkamaan sukua, jos vaan terveystulokset sen sallivat. Tutkimuksiin mennään elokuussa. Jännittävä ja yllätyksiä täynnä oleva päivä siis kaiken kaikkiaan...

Meidän pieni voittaja. Palkintoina oli kaksi identtistä laattaa; tiedä sitten mitä ne edustivat. Mutta tosiaan jo noin upea tuomarin kohtaaminen oli meille jo voitto. :o) Ei pakkia ja rimpuilua; harjoitus tekee mestarin! Niin ja arvostelu löytyy jälleen kohdasta Näyttely ja match show -arvostelut.