Tänään lastasimme aamulla Rambon, Romeon ja Mollyn autoon ja suuntasimme Pian kanssa Mäntsälään. Päivän aiheena oli match show ja möllitoko. Kun vihdoin löysimme perille (vink: navigaattoreihin ei kannata 100% luottaa vaan suosittelemme paikallisten konsultointia) ja saimme leirin pystyyn, olikin jo kohta meidän tosi-möllien, Rambon ja Mollyn, suoritusten aika. Tosi-mölli-luokka oli siis sellainen, että koiraa sai palkata suorituksen aikana, möllit olivat ilman palkkaa.

Homma alkoi kahdeksan koiran ryhmissä luoksepäästävyydellä ja paikallaan makaamisella. Hyi, tuhma minä, kun en ole kertaakaan treenannut Rambon kanssa "virallista" luoksepäästävyyttä, mutta olin oikein iloinen Rambon suorituksesta. Tuomari käveli suoraan kohti ja kumartui koiraa silittämään. Rambo istuen peruutti hieman, mutta otin sen namilla takaisin ja se näytti hienosti hampaat ja kaikki.

Luoksepäästävyys: 9

Sitten paikallaan makaaminen. Perusasennosta yhdellä käskyllä maahan, nami ja "Paikka!". Koiran jättö. En mennyt ihan kehänauhan perimpään nurkkaan, vaan varmistelin, kuten moni muukin, ja jäin vähän lähemmäs. Homma alkoi hyvin, mutta jossain vaiheessa Ramboa alkoi kyllästyttää ja se hieman siirsi painoa enemmän toisen lonkan varaan ja taittoi toisen etutassun alleen. Sitten hieman pään kääntelyä ja asennon korjaaminen kunnon makaamiseksi, mutta missään vaiheessa ei noussut ylös tai tullut luo tms. Kaksi minuuttia on muuten hitsin pitkä aika! Huh. Sitten paluu koiralle ja ekasta käskystä perusasento. Jes! Asennon vaihdosta kuitenkin rokotusta...

Paikallaan makaaminen: 8

Seuraaminen oli perus-Ramboa. Se pitää hyvin paikkansa, mutta kontakti on ajoittain superhyvää, ajoittain katse harhailee muualla. Käännöksissä jää kun minä olen niissä niin surkea, enkä oikein osaa niitä treenata... Myönnetään. Mutta hyvin otti pysähdyksissä perusasennon ja pysyi mukana vauhdissakin. Taluttimessa seuraaminen on haasteellista, minulle meinaan, kun jos koira edistää, tulee ihan väkisin pieni halu ihan pikkaisen nyppästä hihnasta. Vapaana seuraaminen olikin kuulemma meillä parempaa, mutta:

Seuraaminen kytkettynä: 8

Seuraaminen vapaana: 8

Liikkeestä maahanmeno oikein ärsytti... Rambo on siinä oikeasti hyvä ja nopea, mutta annoin liian heppoisen käskyn, liian korkealla äänellä ja se pysähtyi seisomaan. Otin uudestaan seuraamaan ja kunnon käsky ja sinne se tipahti. Nousi myös perusasentoon vasta käskystä. Harmi...

Maahanmeno: 7

Luoksetulo. Voi että... Menin alussa sähläämään jotain kun tuomari kysyi onko liike selvä ja minä vastasin, että juu on. Ja menin vielä vastaamaan olevani valmiskin, kun iskikin paniikki saanko enää siinä vaiheessa sanoa Rambolle "Odota!" ja ajattelin vaan, että kyllä se jää, mutta ei jäänytkään. Rambo lähti mukaan ja jouduin ottamaan uuden perusasennon. Kutsusta lähti sitten oikein mukavaa vauhtia luokse ja tuli sivulle perusasentoon. Kymppi jäi alkusählingin takia...

Luoksetulo: 9

Liikkeestä seisominen on ollut usein treeneissä "muutaman askeleen hiippailu pysähdys", mutta hitsi miten se tänään veti! Käsky ja poika jäi niille sijoilleen tassutkin ihan kävelyasennossa. Palatessa otti taas käskystä perusasennon. Tuomari olisi halunnut antaa 9 1/2 (1/2 olisi sakottanut naksun käytöstä, vaikka hitsiläinen tuo oli tosi-mölli luokka, jossa SAI palkata suorituksen aikana!) eli ilman naksua olisi ollut kymppi!

Seisominen: 9

Hopoti hop joo... Oli vähän pelottava este. Joku muovikempula, joka ei oikein pysynyt kunnolla pystyssä. Varmistelin ja tyhmä vein namin esteen toiselle puolelle yhdessä Rambon kanssa ja vieläpä esteen kiertäen. Noh, tiesihän sitten miten siinä käy... Kaksi kertaa lähti sivulta yrittämään esteen ohi ja kolmannella kerralla hyppäsi käsiavulla, mutta seisahtui kyllä hienosti esteen taakse ja otti perusasennon käskystä. Harmi harmi...

Vapaahyppy: 5

Kokonaisvaikutelma: 9

"Sulla on kiva koira ja te pelaatte mukavasti yhteen. Hyvä!"

Yhteispisteet: 159 ja kakkospalkinto.

Ai vähänkö harmitti tuo yksi piste, vaikka tämähän nyt oli ihan leikkiä... Hyvää harjoitusta kuitenkin ja olin oikein tyytyväinen Rambon suorittamiseen parkkihallissa, joka oli täynnä haukkuvien koirien meteliä ja sorisevia ihmisiä. Viikon päästä sitten uusi koitos......

No sitten jännättiin Mollya, vaikka eipä siinä jännäämistä juuri ollut. 180 pistettä ja ykköspalkinto. Onnea onnea, senkin kisavalmiit! :o)

Romeon vuoroa odotettiin sitten hieman kauemmin... Oltiin numero 71. Huoh. Pentuja oli varmaan 90 yhteensä. Hienosti pieni mies jaksoi keskittyä ja aina häkkiin päästyään osasi ottaa rennosti, pistää maaten ja vähän torkkuakin. Kehässä ravasi hienosti ja seisoi vielä hienommin. Tuomari sai tutkia miten päin vaan ja kurkkia ja urkkia, näplätä ja koplata. Pokkasimme punaisen nauhan ja jäimme odottamaan ryhmää. Punaisten ryhmästä Romeo poimittiin 10 parhaan pennun joukkoon, mutta sitten tiputtiin. Ihan hölmö tuomari! Varmaan porukan nuorin ja mieletön showmies! Kehästä poistuttaessa haiseva vastalause ja pissat kehään. Hups. Ei ollut paperia mukana... Kjeh.

Mutta ihana reissu oli! Uusia kokemuksia sekä koirille että emännälle ja hyvä fiilis. Taas jaksaa treenata! Harmi, että hallissa kaikki tuli todella likaiseksi. Reppua ja alusia myöten kaikki meni pesuun. Myös koirat. Ja voi sitä mustan veden määrää... About seitsemän tunnin reissun jälkeen koirat ovat nyt nukkuneet jo viisi tuntia putkeen. Kohta herätys pienelle iltapissalle ja iltapalalle ja sitten koko jengi kunnon yöunille.

Romeosta kasvaa kyllä hieno mies. Se ei hötkyillyt hallissa yhtään, vaikka melu oli välillä korvia huumaava, se osasi rentoutua häkkiin ja sen viereenkin pyyhkeen päälle, se osasi tarvittaessa keskittyä vain minuun ja moikkaili vieraita ihmisiä ilman mitään ongelmia. Mahtavaa! Pöhkiäkään ei oikein voinut kun joka puolella oli koko ajan niin paljon tapahtumaa, ihmisiä ja koiria... :o)