Olen siis tässä ehtinyt jo kahteen otteeseen käymään katsomassa pentuja. Ovat kyllä niin ihania ja kasvavat kovaa vauhtia. Alkavat jo oikeesti näyttää koirilta ja käyttäytyä kuin koirat. :o) Täyttävät tänään jo 5 viikkoa! Tässä muutamia kuvatuksia perjantailta:

Kovasti jo purevat ja leikkivät, vaanivat ja hyökkäilevät erinäisten asioiden, kuten lelujen, emän ja toistensa kimppuun. Ihania kun pylly pystyssä vaanivat ja sitten kauhealla vauhdilla hyökkäys eikä jalat meinaa millään pysyä mukana. :o)

Rambo kävi lonkka- ja kyynärkuvauksissa 25.10. Otettiin samalla myös kilpparitestit. Päivitän tuloksia tänne kun niitä saamme. Kaikki näytti lääkärin mukaan kuitenkin "priimatavaralta" eli hyviä tuloksia ainakin odotetaan. Paikalla oli yhteensä kahdeksasta pennusta neljä. Hauska oli nähdä sisaruksia. :o)

Näyttelyssä kävimme eilen eli 1.11 Lahdessa. Paikalla oli 24 perroa, yhdeksän urosta. Rambo käyttäytyi kehässä ihan unelmasti! Vähän meinasi pistää hanttiin kun hampaat oli katsottu ja alettiin siirtyä eteenpäin, mutta otin sen uudestaan seisomaan ja verilettujen ansiosta seisoi todella hienosti ja pitkään kopeloitavana. Tuomari myös kaivoi esiin säkämitan, jota Rambo on näyttelykoulutuksessa pelännyt kuoliaaksi, ja meinasin jo että tähän kaatuu kaikki, mutta ei. Se söi rauhassa kädestäni lettua ja antoi mitata. Ei varmaan raukka edes huomannut. Tuli niin hyvä mieli koko kopelointitilanteesta. Ainoa miinus oli seuraava keskustelu, joka oli vain pieni osa koko keskustelua kopeloinnin aikana:

Tuomari: Mitäs sen turkille on tapahtunut?
Elina: Kuinka niin?
T: Sehän on ihan hötöä. Oletkos harjannut sitä?
E: No en tosiaan ole. Ihan itse se on sen sellaiseksi kasvattanut.
T: Sehän näyttää ihan sähköiskun saaneelta! Täällä takana on oikeaa karvaa, mutta tässä selässä on ihan outoa. Ajapas se heti näyttelyn jälkeen pois.
E: No kyllä se ollaankin juu tässä kuussa ajamassa.

Turkin takia saimmekin EHn ERIn sijasta. Mutta se ei haitannut ollenkaan! Mieltä lämmitti  niin kovasti arvostelussa lukenut "Erinomainen luonne ja esiintyminen." Olen niin ylpeä tuosta pojasta! Koko arvostelun voi lukea sivusta. -----> Muutama kuva:

Seuraavaksi 15.11 ryhmänäyttely ja turkki pois. Sitten valmistaudutaan pennun kotiutumiseen. Rambon kanssa näyttelyitä katsotaan seuraavaksi ensi vuoden puolelle. Kasvatellaan oikein hieno turkki ja haetaan se viimeinen SERTi. Pentukin pääsee sitten mukaan ja jopa osallistumaan muutamamiin samoihin näyttelyihin. Ohjelmassa onkin jossain vaiheessa isomman teräshäkin ostaminen niin mahtuu molemmat samaan.

Agilityssä ollaan edistytty ihan kivasti. Ollaan otettu jo takaaleikkauksia ja koiran kääntämistä ja työntämistä yms. Rambo osaa kyllä kunhan minä pysyisin sen mukana... Pidempi sarjoja ollaan myös jo kokeiltu, kuten hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy. Meinaan aina vaan myöhästyä putken päästä ja Rambo ei tiedä minne mennä kun en ole paikalla ohjaamassa vaan sitten juoksee luokseni ja seuraaville hypyille ohjaaminen on taas haastavampaa. Mutta ehkä minä joskus opin... Kohta loppuvat ulkotreenit ja sitten otamme pienen tauon ja katsotaan elämää kahden koiran kanssa rauhassa. Talvella sitten ehkä joku sisähallikurssi joltain koirakoululta niin pysyy vire päällä.