Piipahdimme Rambon kanssa tänään erään koirakoulun järjestämässä harjoitus tottelevaisuuskokeessa luokkanamme nakki/lelu. Tämä tarkoitti siis lupaa palkata koiraa suoritusten välissä namilla/lelulla. Yksinkertaista, eikö vaan. -1 piste jos antaa kaksoiskäskyn, -1 jos palkkaa suorituksen aikana, 0 kolmannesta käskystä/väärästä liikkestä yms.

Ryhmässämme oli neljä koirakkoa ja aloitimme luoksepäästävyydellä ja paikalla makaamisella.

Luoksepäästävyys: 9,5
Nousi perusasennosta moikkaamaan, hieman epävarmuutta oli ilmeessä.

Paikallaan makaaminen (30 s): 9,5
Makuun aikana hännän heiluttamisesta 0,5 pisteen vähennys. (?!) Kuulemma "levottomuutta ilmassa". Onko näin virallisissakin?

Seuraaminen kytkettynä: 9
Koirakoulun lattialla olleet, varmaan 20 vuotta vanhat matot, tuoksuivat vastustamattomille. Välillä kontakti häipyi maton rajaan ja käännöksissä jäi.

Maahanmeno: 10
Tää me oikeesti kyllä osataan. :o)

Luoksetulo: 9
Meidän oikeesti paras liike tällä hetkellä ja näin kävi... Nenä kävi taas matkalla matossa ja piste pois.

Seisominen: 10
Ei tainnut hiippailla perään. :o)

Vapaahyppy: 0
Siis what ?! Niin epäoikeudenmukaista. Vein namin esteen toiselle puolelle (-1). Ekasta käskystä lähti esteelle ja pysähtyi sen eteen. Uudestaan sivulle ja käskyllä hyppäsi ja teki loput täysin fine! Eli minusta heidän sääntöjensä mukaan 8, mutta antoi nollan... Ja vieläpä ilman kunnon selitystä. "Oli aika reippaat avut kun oli nami eikä edes hypännyt..." Murrhh.

Kokonaisvaikutelma: 8
Eikä kommentteja. Ainakaan mitään mainittavaa. "Aika ajoin toimii oikein hyvin, ei vaan oikeen osaa vielä kunnolla keskittyä pelkästään suhun." *Ai jaa, miksiköhän ei... Voisi ehkä nuo eri eritteiden tahrimat aluset vaihtaa joskus...*

Yht. pisteet: 131/160, 5/8 sija.

Kokemuksena en tiedä oliko hyvä vai huono kun Rambo oli niin jossain omassa miehisessä maailmassaan... Odotushuoneessakin haisteli lattiaa ja leuka alkoi täristä ja kuola valua vetenä lattialle! Jep. Treenaa siinä sitten ja tee itsestäsi kiinnostavinta koko paikassa. Helppoa. Koko ajan piti vinkua ja muiden kanssa olisi vaan pitänyt päästä leikkimään. Meidän täytyykin hankkiutua vain isoihin kisoihin, kun 3 muuta koiraa = levottomuus, Mäntsälässä about 200 koiraa = toimi kiinnostuneena minusta.

Kun kaikki meidän ryhmäläiset olivat suorittaneet, kävin vielä ottamassa muutamia liikkeitä matoilla ja Rambo toimi tosi hyvin. Kun se oli jo kerran saanut käydä ne matot läpi...

Paikalla oli myös tuttu portugeesi Mörkö, joka kummasti rentoutti ainakin omaa oloa kun harmitti niin kovasti tuo Rambon käytös. Mörkökään kun ei oikein osannut olla täysin oma itsensä tuossa paikassa. Mutta hienosti suorittivat kuitenkin! Se on kumma miten tuollaisessa tilanteessa tai ihan vaan harjoituksissakin toisen suoritus näyttää aina todella hyvältä ja tulee vähän alemmuuskompleksi...

Kai sitä vaan rohkeasti pitäisi mennä niihin virallisiinkin kisoihin. Tuskin ne "oikeat" tuomarit meitä syövät, vaikka ei oltaisikaan ihan täydellisiä. Eikä siitä kai pitäisi ottaa stressiä jos ei KoiraNettiin tulisi heti ensimmäisestä kisasta ykköstulosta. Kai? Vai?