Eilen oli siis meillä tuo HSKH:n testitilaisuus. Oli muutes aika rankka rupeama; 1,5 tuntia kesti koko homma. Paikalla oli n. 30 koirakkoa, joista otetaan kurssilaiset sekä kevään että syksyn alkeiskursseille.

Ensin porukka jaettiin kahteen ja käytiin ympyrään seisomaan. Sitten jokainen vuorollaan käveli ympyrän muiden koirien ohi oman koiran seuratessa kytkettynä ja tämän jälkeen seuraaminen ilman hihnaa. Seuraamiset meillä meni ihan jees, Rambo piti hyvin kontaktia eikä hötkyillyt muiden luo. Itse olisin voinut enemmän luottaa Rambon osaamiseen; käytin ehkä liikaakin nakkeja apuna, kun se kyllä olisi osannut ilmankin. Menin vielä matkalla yhden tiputtamaankin, jota Rambo tietty jäi vapaana seuratessaan pelastamaan... Hölmö minä.

Sitten homman ohjaaja kävi jokaisen koiran luona kääntymässä; katsoi, kopeloi ja kysyi pari kysymystä. Rambo iloisesti hyppeli ohjaajaa vasten kun tämä tuli kohti ja ihmetteli, että "eikös tämän pitänyt olla vähän arka" :o), mutta lähempi kontakti jännittikin sitten Ramboa. Nakin kanssa ja kyykyssä pääsi ohjaaja sitten vähän silittelemäänkin. Että ihan jees...

Tämän jälkeen ohjelmassa oli vapaavalintainen temppu koko jengin keskellä; tässä lähinnä katsottiin kontaktia. Otin Rambon sivulle, käskin maahan ja palkkasin leikillä. Tosin kun sanoin sille vapaa sen ollessa maassa, se ampaisi ensimmäisenä ohjaajan luo moikkaamaan ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Onneksi pyynnöllä ja lelun heilutuksella sain sen pian taas kiinnostumaan itsestäni...Heh, kiva.

Sitten näiden kahden porukan ohjaajat vaihtoivat paikkaa ja otettiin porukka kahteen riviin ja vuorotellen käytiin jättämässä koira paikalleen istumaan tai makaamaan ja käveltiin vähän matkan päähän. Otin Rambon sivulle, käskin maahan ja kävelin pois. Tämä meiltä sujuu, joten Rambo tillitti minua kiltisti maassa maaten. Ohjaajan käskystä sai palata luo. Luokse palatessa, istui perusasentoon kun pyysin.

Tämän jälkeen otettiin luoksetulot eli koiran sai jättää mihin tahansa asentoon, itse sopivan matkan päähän ja ohjaajan käskystä sai koiran kutsua luo. Jätin Rambon istumaan, menin sopivan matkan päähän ja kutsuin. Hölmö olin vaan jättänyt remmin kiinni ja kun Rambo lähti tulemaan luo, niin säikähti vähän perässä tulevaa hihnaa ja hämääntyi, mutta jatkoi kuitenkin hienosti luo. Ei kuitenkaan ollut niin vauhdikas luoksetulo kun olisi voinut olla.

Viimeiseksi oli ohjelmassa vapaata kontaktin pitoa, eli sai itse keksiä mitä tehdä ja ohjaaja vaan kierteli katselemassa. Otin sitten perusasennon, käskin maahan, istumaan ja seisomaan ja lopuksi leikkiä narupallon kanssa.

Välillä oli kyllä tuon 1,5 tunnin aikana vaikeaa pitää koko ajan Rambon kiinnostusta yllä. Ja jostain kumman syystä toisella puolellamme ollut narttukoira oli älyttömän kiinnostava. Tilaisuuden tullen sille piti kimeästi haukahtaa, heiluttaa häntää ja kutsua leikkiin. Toisella puolella ollut vesikoiranarttu ei ollut yhtään niin kiinnostava... Noh, pääasiassa meni kuitenkin oikein kivasti. Nyt vaan pidetään peukut pystyssä, että päästään kurssille. Taso oli kyllä aikas kovaa; melkein kaikki koirakot hallitsivat hommat hyvin tai erittäin hyvin.