Tarkoituksena oli lähteä ensimmäisiin epävirallisiin agilitykisoihin, mutta kun ei kyytiä saatu, suuntasimme Mollyn seurassa möllitokoilemaan. Romeo jäi pitämään taloa pystyssä, kun Rambon kanssa lähdettiin tottelemaan. Ja hienosti oli pieni poika ollut, ei tuhoja ja konsultoin naapuria mahdollisesta haukkumisesta, "ei pihaustakaan" sanoi hän. Jes. :o) On aika pitkä aika vierähtänyt siitä, kun viimeksi on pieni poika ollut ihan ypöyksin.... Hups.

Tottelemaan oli saapunut yhteensä 14 alokasluokan koirakkoa; isoja ja pieniä, hyvin nuoria, nuoria ja vähän vanhempia. Paikalla makuilla aloitettiin kolmessa eri ryhmässä. Me pääsimme ryhmään nro. 2. Luoksepäästävyys taas jännitti omistajaa, mutta Rambo on sen verran oppinut olemaan namin perään tuossa tilanteessa, että tuijottaa toiveikkaana silmiin tai nyrkkiini namin toivossa, kun tuomari koskee, eikä pakita. Tällä kertaa nousi kyllä seisomaan ja kääntyi hieman eteeni, mutta antoi koskea ja saatiin 10.

Paikalla makuussa ei ongelmia. Rambo makasi Mollyn ja vieraan koiran välissä ja vaihtoi lonkalle, siirsi toisen tassun rinnan alle, laski pään maahan, katseli vähän ympärilleen, mutta ei haukahtanut eikä lähtenyt mihinkään. Ihanaa! Toki en mennyt ihan kehänauhan reunaan asti, vaan jäin vähän lähemmäs, mutta silti suoritus ilahdutti. En voi vaatia Rambolta tiukkaa tuijotus paikalla oloa siinä asennossa mihin laskeutui. Joutuisin aloittamaan alusta koko homman opettelun... Minulle riittää, että se pysyy. Ottaen huomioon, että rivistä yksi koira nousi ja vähän hiiviskeli. Siitä siis 10. Matkasta ei rokotettu kun ei ensimmäisessäkään ryhmässä.

Seuraamiset menivät tosi kivasti. Rambo piti erittäin hyvin kontaktia ja piti paikkansa. Istumisissa jäi vähän vinoon ja siksi seuraamisista 9 ja 9.

Maahanmenossa ei mielestäni ollut mitään vikaa, mutta ehkä Rambo sitten oli vähän hidas tai nousi vinoon, en muista tuomarin kommentteja. Siitä siis 9,5.

Luoksetulo oli loistava. Vauhdikas ja iloinen, mutta perusasento oli taas vino. Harmi. Siitä 9,5.

Seisomisen kommentteja en myöskään muista. Olisiko sitten käskyn jälkeen ottanut askeleen kun saatiin 9,5. En tiedä. Mutta ei haittaa. :o)

Estehyppy oli hyvä. Joskin olen yrittänyt päästä eroon siitä, että jää kovin lähelle estettä, jatkoa ajatellen. Mutta alokkaassa kun kelpaa seisominen melkeinpä missä vaan niin siitä 10.

Kokonaisvaikutukseksi saatiin 9,5. Tuomari tykkäsi kovin Rambon tekemisestä ja "ihanasta ilmeestä". Se olikin tänään todella täppinen. Laatuaika ilman Romeota vamaan osaltaan teki tehtävänsä. Enemmän tätä, sanoi Rambo kehästä ulos tullessaan, isoa palaa juustoa palkaksi natustaessaan.

Yhteispisteet 190/200 ja sijoitus 1/14. Wau! Rambo pokkasi itselleen pokaalin, 3 kg ruokaa, luita ja dentasticksejä. Hyvin käytetty seitsemän euroa; kotiintuomisena tavaran lisäksi todella hyvä mieli molemmilla.

Kotiin tullessa lähti sitten vuorostaan Romeo-penikkainen laatuajalle. Tehtiin kunnon lenkki ja tottakai tasoituksen vuoksi vähän toteltiin. Ja hienosti toteltiinkin. Katsaus alokasluokan liikkeisiin:

Luoksepäästävyys: Liian vähän harjoiteltu, mutta onneksi ainoa ongelma voisi olla pusun moiskauttaminen tuomarin poskelle...
Paikalla makaaminen: Pysyy erittäin hyvin. Saattaa "tipauttaa" asennon lonkalle, mutta sitä en ole lähtenyt korjaamaan. Palatessa ei aina ensimmäisestä käskystä nouse istumaan. Pienellä käsimerkillä nousee heti. Treenannut samoja aikoja yhdessä Mollyn ja Rambon kanssa.
Seuraaminen: Erittäin hyvä kontakti, mutta liian energisenä kääntyy eteen ja on vino, mutta pitää paikan ja kestää käännökset. Ei vielä osaa istua pysähdyksissä ilman apua. Tehotreeniä tähän.
Maahanmeno: Hyvä seuraaminen ja nopea maahanmeno. Voin jatkaa matkaa hidastamatta pitkällekin. Palatessa saattaa istua ilman käskyä sivulle.
Luoksetulo: Tulee todella vauhdilla eteen istumaan. Kun pitää jalat hieman harallaan, tuo tassut niiden väliin, muuten laittaa kengälle. Ei törmää, mutta välillä vino. Tehotreeniä edessä istumisen kestoon. Lähtee usein "ilman lupaa" edestä, ei jaksa odottaa sivulle käskyyn asti. Tähän tehotreeniä. Muuten siirtyminen sivulle hyvä.
Seisominen: Älyttömän hyvä. En olisi ikinä uskonut, että ei hiivi perään vaan jää tattina. Vielä välillä namiavusteinen, mutta kestää ohjaajan etenemisen pitkällekin ja istuu käskystä. Takapalkasta on ollut hyötyä. :o)
Estehyppy: Etenee esteen yli käskyllä ja vapautetaan namille. Ei vielä yhdistetty seisomista. Pian pitäisi kyllä ottaa sekin...

Mutta kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen pienen pojan tekemiseen. Kun pahin virta on poissa, on tekeminen hyvin keskittynyttä. Möllitokoa voisi pian harkita....

Mutta siis vallan kiva ilta taasen poikien kanssa. Nyt molemmat sulattelevat oppeja höyhensaarilla. :o) Ehkä huomenna päivitys mökkiviikosta kuvineen ja sairaskertomuksia....