Paljon on taas ehtinyt tapahtua viimeisestä kirjoituskerrasta. Mutta aloitetaanpas alusta:

10.5 lauantaina suuntasimme Rambon ja isäni kanssa kohti Turkua ja sukulaisia. Kävimme moikkaamassa isovanhempia ja yövyimme serkkujen luona. Rambo kävi koko ajan hirveillä ylikierroksilla; serkuillamme on nimittäin irlanninsetterinarttu. Rambo ei olisi millään jättänyt sitä rauhaan ja koko yön jouduinkin pitämään sitä remmissä, ettei se olisi juossut nartun perässä. Ihan kiva... Se ei nukkunut varmaan koko yönä, kuten en minä tai isäkään, kun Rambon piti vinkua ja inistä tytön perään.. Jipii. Koko ajan sai yrittää komentaa olemaan hiljaa. Aamulla 11.5, hyvin nukuttujen varmaan kahden tunnin jälkeen, nousimme ja päästin Rambon irti. Ja mitä se tekee, menee ja merkkaa kummipoikani roolivaatekassin päälle. Arrgghh. Noloa. Pian lähdimmekin ajamaan kohti Raumaa ja ryhmänäyttelyä. Kun Rambo pääsi takakonttiin se simahti samantien eikä siitä kuulunut tai näkynyt ennen perille pääsyä Raumalle.

Näyttely meni tosi kivasti; uroksia oli paikalla kuusi. Ollaan Rambon kanssa aina ensimmäisenä tuomarin syynissä kun sen virallinen nimi on Alfie. Aina joutuu heti tulilinjalle. Tällä kertaa tilanne oli todella rento. Meidän arvostelu alkoi heti cockereiden perään ja saimme vähän odotella, vaikka tuomari oli ottanut meidät jo eteen. Ensimmäinen kysymys meille oli "Aiotteko vielä paljonkin kasvaa?". Heh, ja tilanne rentoutui entisestään. Tuomari haki mitan ja ajattelin, että tästäkös riemu repeää kun Ramboa ei ole ikinä mitattu. Mutta sepä yllätti ja seisoi niin nätisti. Tulos oli vähän päälle 50 cm. Tuomari olikin kyllä ihan super; tuli koiraa kohti sivuttain ja laittoi käden ensin kylkeen eikä pään päälle. Kopeloinnissa ei ollut siis mitään ongelmia. Se oli ehkä vähän taas nojassa minuun, mutta ei pakitusta saati rimpuilua. Jee!

Arvosteluksi saimme JUK2 EH ja :

"Iso, maskuliininen teini poika. Hyvä uroksen leima. Ei tule enää kasvaa. Oikeat mittasuhteet päässä. Hyvä kaula. Etuosa saa tiivistyä. Varma asentoiset takaraajat. Liikkeet tulee tiivistyä, mutta askellus on oikea. Aluksi jännittää, mutta vapautuu esiintymään."

Uroksista kolme sai ERIn ja kolme EHn. Mutta taas jäi hyvä fiilis käynnistä. Tuliaisiksi ostimme kirahvilelun ja vesilelun sekä luita ja lehmän sorkkia. Nam!

12.5 kävimme sitten heti perään mätsärissä. Tuomarina oli vanhempi mies, joka käveli todella vaikeasti eikä meinannut pystyä edes kumartumaan. Ja heti tiesin miten tässä käy; Rambo laittoi pakin päälle eikä antanut koskea. Sininen napsahti. Tapasimme myös 10 kkn ikäisen vesikoirakamun, jolla oli sama ongelma. Tuomari totesikin meille, että "Ai vesikoirat ovat tänään tällaisia." kun Rambo laittoi pakit päälle kuten kaveri teki edellisessä parissa. Kiva. Sinisten kehässä tiputtiin, mutta saatiin kuitenkin pieni pussi jotain herkkua, joka osoittautui Rambon mielestä pahaksi ja ainakin ensimmäinen maistiainen jäi syömättä. Harjoitus jäi siis aika vähälle kun tuomari ei edes viitsinyt vaikka vähän paijailla takapuolesta...

13.5 oli HSKH:n näyttelykoulutus. Seisottamista, kopelointia, juoksemista. Ihan jees, jos "tuomarit" eivät olisi olleet pienen pieniä tyttöjä, jotka tulivat polvilleen maahan kopeloimaan. Tästä ei ollut paljon hyötyä meille; kyllä Rambo sellaisen kestää. No, josko ensi kerralla enemmän.

15.5 oli viimeinen kerta vesikoirien tokoa. Ohjaaja oli oikein pätevä, nähtiin ensimäistä kertaa. Ensin otettiin yhdessä paikallaoloa ja sitten koirakko kerrallaan harjoiteltiin yksin ohjaajan kanssa jotain. Oli erittäin mukava saada pitkästä aikaa kehuja. Itse kun treenaa niin huomaa vain ne puutteet ja missä pitää vielä treenata, mutta toinen kun treenauttaa, hän osaa heti sanoa mikä menee hyvin. Ohjaaja kehuikin, että "Sulla on vuoden ikäinen koira, joka osaa jo alokasluokan liikkeet. Syksyllä vaan kokeeseen." Tuntui tosi hyvältä ja tajusin, että kyllähän se nyt aika hyvin oikeasti osaakin. Ja nyt kun opinnäytetyö on saatu ohi niin on kesä aikaa treenailla paljon säännöllisemmin ja tehokkaammin.

Muuta kummempaa ei ole tapahtunut. Mitä nyt tänään menimme Mevettiin springereiden järjestämään joukkotarkastukseen vain huomataksemme, että se on siirretty torstaille. Kukaan ei vain meille ilmoittanut. Noh, silloin emme pääse, joten etsitään uusi porukka... Huoh. Huomenna ja keskiviikkona olisi ohjelmassa mätsärit, jos vaan sää sallii ja omistaja jaksaa vielä työpäivän jälkeen. :o) Että niistä ehkä sitten myöhemmin.