Aikas rankka vuorokauden reissu Viroon ja Tarton näyttelyyn on takana. Samoin kuin 10 tunnin yöunet reissun jälkeen...

Matka alkoi perjantaina 8.1 klo. 22.00 startanneella laivalla ja loppui lauantaina 9.1 klo. 23.00 satamaan saapuneella laivalla. Ja toki tästä vielä koukkauksen kautta kotiin... Omaan sänkyyn pääsi kaatumaan klo. 1.03. Kuohuviinin säestyksellä. ;o)

Reissun plussat ja miinukset:

- Olimme rahanvaihdossa noin minuutin myöhässä --> emme saaneet vaihdettua enää rahaa
- Terminaalissa piti olla info-tiskin mukaan rahanvaihto auki --> ei ollut
- Mankka sanoi sopimuksen irti jo laivassa,kun odoteltiin  Viron kamaralle pääsyä --> ei musiikkia koko matkan aikana (vain koiran kuorsausta... ;o) )
- Tuulilasinpesunestettä ei saanut tuulilasille, koska suuttimet olivat jäässä --> näkyvyys oli heikohko koko yöllisen ajomatkaan Tartoon
- Montaa ohitusta ei tehty ja tietty yhdessä tiekamera vilautti punaista valoa --> liekö tulossa vielä vähän kalliimpi reissu?
- Hotellilla klo. 3.00 oli muitakin saapujia --> huonetta joutui jonottamaan (klo. 3.00 yöllä !!!!)
- Ennen näyttelyä tuli nukuttua n. 4 tuntia --> käytävältä kuului ihmisten ääniä, koirien haukuntaa, oven paiskomista ja tämän seurauksena meidän huoneesta Rambon puhinaa ja pöffäilyä

+ Seura oli hyvää --> mankan puutekaan ei haitannut
+ Ajaminen vieraassa maassa sujui ihan kohtuullisesti --> neljä silmää olivat tarpeen (ja ehkä Viron kartoilla varustetusta navigaattoristakin oli apua... Kiitos iskä!)
+ Eväät olivat hyvät --> ruokailla tarvitsi vasta laivalla paluumatkalla
+ Tuulilasi saatiin paluumatkalla puhtaaksi --> suuttimet olivat sulaneet

Ja tietty:

+ Näyttelystä saatiin kaikki mitä lähdettiin hakemaan --> Rambo EE MVA ja Romeo sekä Mila EE & LV JMVA

Tuomarina perroilla oli Anne Livo Buvik Norjasta ja perroja oli paikalla viisi kappaletta, kolme urosta ja kaksi narttua.

Rambo:

"Excellent type, strong and powerfull dog, masculine head, typical neck and outline, lovely body and bone, sound mover, good coat, could be little more open in temperament."

VAK 1 ERI, PU2, SERT, EE MVA

Romeo:

"Excellent type, strong masculine head with correct proportion, very good neck & shoulder, well angulated front & back, well developed body for his age, very sound mover, excellent coat & temperament."

JUK1 ERI, PU1, JUN-SERT, VSP-juniori, VSP, EE & LV JMVA

Mila & Romeo:

"Lovely pair of spanish waterdogs, beautiful constructions and lovely breed points, matches each other extreamly well."

ROP-pari

Lisäksi Mila oli ROP. :oD

Aika mahtava reissu, vaikka neljän tunnin yöunilla taasen aika raskaskin. Romeo käyttäytyi kehässä hienosti, kuten aina ja Ramboonkin olin tyytyväinen. Kun tuomari ensimmäisen kerran lähestyi, se seisoi nätisti, mutta kun päätä alettiin tutkia, siirtyi sivulleni. Nostin sen takaisin ja näytin itse siltä hampaat, jonka jälkeen Rambo seisoi ihan vallan hienosti ja tuomari sai tutkia koiran loppuun. Kun tuomari vielä kirjallisen arvostelun aikana kävi taputtamassa koiraa (varmaan varmisteli antamaansa laatuarvosanaa luonteen osalta...), Rambo seisoi silti hienosti. Vielä sertin saajaakin valittaessa, tuomari moikkasi koirat ja sekin meni hienosti. Eli kuitenkin hyvällä fiiliksellä kehästä ulos! Varsinkin se serti kädessä.... ;o)

Otettiin vielä tällaiset hölmöt poseerauskuvat pojista saatujen saaliiden kanssa, kun niiltä lähtee justiinsa turkit.

(Romeolla kaikkien ulkomaan näyttelyiden saaliit)

Eivät anna kyllä parasta mahdollista kuvaa, mutta kunhan leikittiin.... :oD

Ja nyt näyttelytauolle, joka alkaa Romeolla terveystutkimusten merkeissä!

Ai niin,

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA (ja niille, jotka ovat fiksuja, myös tipatonta tammikuuta)!

Toim. huom. Me emme ole fiksuja ;o)